Melkschuimreiniger

Met het gebruik van het melksysteem komt er onderhoud bij kijken. Telkens wanneer u hier gebruik van maakt blijven er melkresten achter. De melkschuimreiniger verwijdert deze eiwitten, melkvetten en melkrestanten grondig. Ook kunt u met de melkschuimreiniger de melkopschuimer reinigen. Waarom is het zo belangrijk dat het melksysteem dagelijks gereinigd moet worden? Hoe langer u wacht met het reinigen van de melkrestanten, des te moeilijker ze te verwijderen zijn. Al deze restanten hopen zich op waardoor ze voor verschillende problemen zorgen. Met onze melkschuimreiniger voorkomt u dit en verlengt u de levensduur van uw koffiemachine.

Melkschuimreiniger
Show Filters

Resultaat 1–24 van de 46 resultaten wordt getoond

Show Filters

Resultaat 1–24 van de 46 resultaten wordt getoond

Gevolgen van melkresten

De meeste machines geven zelf aan wanneer deze gereinigd moeten worden. Het veiligste is om het melksysteem na gebruik te reinigen, maar wat gebeurd er wanneer u het koffieautomaat niet reinigt? Achtergebleven melkresten hebben hoe dan ook een negatieve impact op de bereiding van uw koffie. Na het langdurig niet reinigen kan het zijn dat bepaalde onderdelen verstopt raken. Door deze verstopte onderdelen is uw melkschuim van slechte kwaliteit. Bij hardnekkige melkresten kunt u ze proberen te verwijderen met een klein borsteltje. In het ergste geval moeten sommige onderdelen vervangen worden als deze niet worden bijgehouden. Daarom is het van belang om uw melksysteem te reinigen na gebruik. U hoeft het melksysteem of de melkopschuimer niet te reinigen als u deze niet gebruikt.

Toepassen van de melkschuimreiniger

Zorg dat de melkschuimreiniger niet in contact komt met de huid en/of ogen. De melkschuimreiniger is geurloos en gemakkelijk te gebruiken. In de handleiding van uw koffieautomaat staat duidelijk uitgelegd welke stappen u moet uitvoeren voor het reinigen van uw melksysteen. Over het algemeen komt het op het volgende neer: Heeft uw koffiemachine een bak met melk die u er zo uit kunt halen? Verwijder dan de bak met melk en giet deze leeg. Giet ongeveer 30 ml melkschuimreiniger per liter water in de bak. Meng deze goed. Start vervolgens het reinigingsprogramma. Als uw koffieautomaat geen reinigingsprogramma heeft moet u de vuile delen van het melksysteem demonteren en ze in een bak plaatsen. Vul deze bak met het waterreinigingsmengsel. Maak na afloop het bakje goed schoon met water zodat er niks achterblijft. In de handleiding staat per koffiemachine uitgelegd hoe u het melksysteem het beste kunt reinigen.