Ontkalkingstabletten

Het ontkalken van uw koffiemachine is een belangrijk deel van het onderhoud. Tijdens het ontkalken wordt alle kalkaanslag uit de leidingen en van het verwarmingselement verwijderd. Kalk veroorzaakt veel problemen in uw koffiemachine. Door tijdig te ontkalken lost u veel van deze problemen direct op.

Je besteld setjes ontkalkingstabletten gemakkelijk online op koffie-tabletten.nl

Ontkalkingstabletten
Show Filters

Resultaat 1–24 van de 250 resultaten wordt getoond

Show Filters

Resultaat 1–24 van de 250 resultaten wordt getoond

Waarom het gebruik van ontkalkingstabletten belangrijk is

Bent u in het bezit van een koffiemachine, dan mogen ontkalkingstabletten in uw voorraadkast natuurlijk niet ontbreken. Hiermee pakt u effectief kalkaanslag aan. Dit is een probleem dat van nature voorkomt, aangezien dit wordt veroorzaakt door mineralen die in het water voorkomen. Maakt u geen gebruik van ontkalkingstabletten, dan ontstaat er al snel kalkaanslag. Dit heeft een grote invloed op zowel de levensduur als de prestaties van uw koffiemachine. Na verloop van tijd hecht kalk zich aan het verwarmingselement, met schilferen als gevolg. Dit wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen.  

Voorkom dat de smaak wordt beïnvloed met ontkalkingstabletten

Alhoewel het ontstaan van kalk niet slechts is voor uw gezondheid, tast het wel de smaak aan van uw koffie. Een koffiemachine ontkalken voorkomt ook dat de prestaties van uw verwarmingselement worden aangetast. Merkt u dat uw vertrouwde kopje koffie minder warm is dan u gewend bent, of dat deze minder goed smaakt, dan staat een koffiemachine ontkalken als eerste op uw to do lijstje. Kiest u ervoor om uw machine preventief te ontkalken, dan bent u er zeker van dat verschillende onderdelen in de beste staat blijven. Verstoppingen in de leidingen en alle ongemakken die daar bijhoren kunnen in dat geval niet ontstaan door kalkaanslag.  

Wanneer moet ik een espressomachine ontkalken?

U wilt natuurlijk wel weten wanneer een espressomachine ontkalken gedaan moet worden. Voor de meeste machines raden wij aan om ten minste één keer in de maand te ontkalken. Mogelijke signalen waardoor u weet dat het ontkalken uitgevoerd moet worden zijn dat het kalklampje brandt, dat de koffie lauw is, de koffie traag uit de machine loopt en dat eventuele capsules niet goed door de machine worden gepakt.  

Ontkalker voor koffiemachine van verschillende merken

Naar wat voor ontkalker koffiemachine u ook op zoek bent, de kans is groot dat u bij ons de juiste antikalktabletten gaat vinden. U heeft de keuze uit verschillende producten die geschikt zijn voor onder meer Nespresso, Jura, Dolce Gusto, Miele, Melitta en Siemens machines. Naar welke tabletten bent u op dit moment op zoek? Tevens bieden wij ook vloeibare ontkalker aan wanneer ontkalkingstabletten voor uw machine niet tot de mogelijkheden behoren.  

Onze stappenplannen

Wilt u aan de slag met het ontkalken van uw koffiemachine? Wij hebben verschillende stappenplannen voor u uitgewerkt: