Nespresso ontkalkingstabletten

Ontkalken Nespresso apparaat: Simpel!

Er gaat niks boven een heerlijke bak koffie. Om verzekerd te blijven van dit heerlijke bakje koffie moet je het Nespresso apparaat ontkalken. Omdat het leidingwater een klein gedeelte kalk bevat, zal dit op termijn voor kalkvorming in je apparaat zorgen. Dit is te merken aan de kwaliteit van je koffie die uit je Krups of Delonghi Nespresso komt. Naast de kwaliteit is dit ook te merken aan de temperatuur. Je kop koffie zal niet meer zo warm zijn als normaal. Nu denk je dat het ontkalken Nespresso erg moeilijk is. Niets is echter minder waar. Zowel een Krups Nespresso ontkalken als een normale Nespresso ontkalken is erg gemakkelijk door het volgen van de onderstaande stappen.

Nespresso ontkalkingstabletten
Show Filters

Toont alle 10 resultaten

Show Filters

Toont alle 10 resultaten

Nespresso ontkalker

Het goed ontkalken van uw koffiemachine met onze Nespresso ontkalker brengt vele voordelen met zich mee. Zo wordt de levensduur van uw koffiemachine drastisch verlengt, maar wordt ook de kwaliteit van uw koffie gewaarborgd. Wij raden aan om uw Nespresso machine in ieder geval maandelijks te ontkalken. Maak het ontkalken van uw apparaat uzelf gemakkelijk door gebruik te maken van onze Nespresso ontkalkingstabletten of met onze Nespresso vloeibare ontkalker. Ons assortiment van Nespresso ontkalkingstabletten bestaat uit verpakkingen van 9 stuks tot 144 stuks.

Stappenplan Nespresso ontkalken

Uw Nespresso ontkalken is nodig om weer te genieten van heerlijke koffie. De stappen voor het ontkalken Nespresso apparaat zijn vrijwel allemaal hetzelfde. Een Nespresso Magimix ontkalken of een gewone Nespresso machine ontkalken werkt praktisch allemaal hetzelfde. Je zet de machine aan en wacht tot de lichtjes niet meer knipperen. Zorg er vervolgens voor dat de machine helemaal leeg is. Dit betekend geen cupjes meer in de machine of het afvalbakje. Ook het uitlekbakje moet helemaal leeg zijn. Voordat je kan beginnen met het Nespresso apparaat ontkalken, zet je een bak je van minimaal één liter onder de plek waar normaal de koffie uitkomt.
Vul het waterreservoir vervolgens met een halve liter en doe hier het ontkalkingsmiddel bij. De ontkalkingsmiddelen zijn online te koop in onze webshop. Start nu het ontkalkingsprogramma. Door deze stap gaat het Nespresso ontkalken verder. Hoe je deze in werking kunt laten treden is terug te vinden in de handleiding van je apparaat.
Is het programma afgelopen? Zorg er dan voor dat het waterreservoir goed wordt schoongemaakt, zodat er geen resten meer achter blijven van het ontkalkingsmiddel. Laat na het ontkalken je machine even doorlopen, zodat er ook zeker niks meer achter is gebleven van het ontkalkingsmiddel in je machine. Na deze laatste stap is je koffiezetapparaat gelijk klaar voor het zetten van een nieuw en nu nog lekkerder bakje koffie.

Vloeibare ontkalker Nespresso

Bij Nespresso ontkalken, heb je de keuze uit vloeibare ontkalker en een ontkalkingstablet. Het voordeel van een vloeibare ontkalker is dat hij minder achterblijft in het waterreservoir. Met één keer goed spoelen zal deze vloeibare variant dan ook makkelijk verwijdert zijn. Een klein nadeel van deze manier is de dosering. Om de juist dosering te krijgen is het verstandig een maatbeker te gebruiken.

Nespresso ontkalkingstabletten

Het grootste voordeel van de Nespresso ontkalkingstabletten is dat je gelijk weet hoeveel er in de machine moet. Ook kunnen deze tabletten makkelijk opgeborgen worden in tegenstelling tot een grote fles waar het vloeibare middel in zit. Per Nespresso apparaat kan het verschillend zijn hoe u het beste kunt ontkalken. Bij bijvoorbeeld een Nespresso Expert ontkalken wordt geadviseerd om tabletten te gebruiken. De Nespresso ontkalkingstablet past rechtstreeks in de machine. Voor andere machines kan het beter zijn om vloeibare ontkalker te gebruiken. Kijk hiervoor in de gebruiksaanwijzing van uw apparaat.