Hoe reinigingstabletten voor de koffiemachine gebruiken?

De meeste merken koffiemachines hebben een automatisch reinigingsprogramma. In de handleiding staat dan duidelijk het reinigingsproces uitgelegd of via het Display van uw koffiemachine worden de instructies weergegeven. Kort samengevat plaats je de reinigingstablet in de vulopening van de koffiemachine. Vervolgens start je het reinigingsproces en uw koffieapparaat spoelt de machine door met de inhoud van de reinigingstablet.

Koffiemachines zonder ingebouwd reinigingsprogramma kunt u uiteraard ook reinigen. De zetgroep maakt u handmatig schoon en vervolgens los je een reinigingstablet op in het waterreservoir van uw koffiemachine. Je spoelt de machine vervolgens handmatig door waardoor ook de koffie oliën en vetten uit de uitloop worden verwijderd.

Waarom uw koffiemachine reinigen?

Koffiebonen bevatten vetten / koffie oliën. Welke zich ophopen in zowel de zetgroep als het leidingsysteem van uw koffiemachine. Dit beïnvloed sterk de smaak van de koffie en ook de levensduur van uw apparaat komt in gevaar.
Koffiemachine reinigingstabletten hard nodig

Het koffievet hecht aan de machine onderdelen en andere koffieresten blijven weer aan het vet plakken. Na verloop van tijd ontstaat er zelfs schimmelvorming wat de smaak van de koffie sterk beïnvloed en ook nog eens ongezond is. Ook krijg je verstoppingen in uw machine en kan de zetgroep vastlopen.

De meeste merken hebben hiervoor een reinigingsprogramma en met de juiste reinigingstabletten voor uw koffiemachine zorg je ervoor dat uw machine in toptoestand blijft en uw koffie heerlijk blijft smaken.

Wat is het verschil tussen reinigingstabletten en ontkalkingstabletten voor uw koffiemachine?

ontkalkingstabletten en reinigingstabletten voor de koffiemachineDat is eigenlijk heel simpel reinigingstabletten bestellen zijn ervoor het verwijderen / oplossen van koffievetten en oliën.
Ontkalkingstabletten verwijderen de kalk uit het leidingsysteem van uw machine. In Nederland zit er vrij veel kalk in het water.
Kalk zet zicht of aan de leidingen en het warmteblok van uw koffie machine. Mede door de warmte gaat dit extra snel. Na verloop van tijd gaan de leidingen dicht zitten. Uw koffiemachine geeft op tijd aan wanneer ontkalken nodig is. Wacht hier niet te lang mee wanneer er teveel kalk in uw machine zit heb je kans dat er schilfers los gaan zitten en de leidingen verstoppen.

Hoe vaak moet uw koffiemachine met reinigingstabletten worden gereinigd.

Globaal kun je elke 100-150 kopjes aanhouden. Veel koffiemachines geven zelf aan wanneer reiniging nodig is. Het aantal keren is ook afhankelijk van de soort bonen die worden gebruikt. Vettige bonen zorgen voor meer vervuiling van uw machine en dan is vaker reinigen noodzakelijk.

Belangrijk is dat je afhankelijk van het aantal kopjes minimaal eens per 2-3 weken uw koffiemachine reinigt met reinigingstabletten. Dit voorkomt dat de koffie resten in uw machine gaan schimmelen.

Koffiemachine reinigen met Azijn?

Grootmoeders advies om Azijn te gebruiken was 25 jaar geleden een goed advies maar doe het nu niet meer. Machines zijn veel complexer geworden en er worden meer kunststoffen gebruikt welke niet tegen azijn kunnen. Azijn werkt overigens niet voor het reinigen maar allen tegen kalk. Azijn zorgt voor verstoppingen aangezien het de kalk niet goed oplost waardoor kalkschilfers de leidingen van uw koffiemachine blokkeren. Ons advies is dus gebruik geen azijn en het een verkeerde besparing welke uiteindelijk zorgt voor hoge reparatiekosten.

Welke koffiemachines hebben een automatisch reinigingsfunctie?

Over het algemeen zijn dit de duurdere koffiemachines. De reinigingstabletten kunnen dan rechtstreeks in de vulopening worden geplaatst en vervolgens het reinigingsprogramma worden gestart. De volgende merken hebben een automatisch programma voor reinigingstabletten:
– Jura
– Siemens
– Miele

Overige merken Zoals Philips, Rups, Sage en Melitta hebben vaak ook een automatische reiniging maar dan alleen op de duurdere modellen. Kijk hiervoor even in uw handleiding.

Reinigingstabletten koffiemachine bestellen? Klik op onderstaande link je kunt dan eenvoudig uw merk en het aantal tabletten kiezen. Vragen neem dan gerust contact met ons op.

Reinigingstabletten koffiemachine bestellen!

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€25

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.

Uitstekende klantenservice

Wij helpen u graag bij eventuele problemen met de tabletten.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, Paypal of Creditcard.