Hoe ontkalk je een waterkoker?

Een waterkoker ontkalken: waarmee doe je dat?

Een waterkoker ontkalken kan op verschillende manieren. De een zweert bij het waterkoker ontkalken met schoonmaakazijn, de ander bij het waterkoker ontkalken azijn, soda of citroenzuur. De beste manier om te ontkalken is echter met speciaal ontwikkelde ontkalkingstabletten of vloeibare ontkalker. Deze ontkalkers hebben een reinigende werking en voorkomen op een eenvoudige manier kalkaanslag in het waterreservoir en op het verwarmingselement van uw waterkoker.

Kalkaanslag in waterkoker voorkomen

Kalkaanslag in de waterkoker ontstaat door het water dat u gebruikt. In dit water zitten mineralen, calcium- en magnesiumionen die zich hechten in het waterreservoir en op en rondom het verwarmingselement van de waterkoker. Dit heeft negatieve gevolgen voor het energiegebruik van uw apparaat. Bij kalkaanslag van slechts één millimeter stijgt het energiegebruik al met zo’n 10 procent. Daarnaast kunnen er stukjes kalk in uw gekookte water raken. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Ontkalken waterkoker is dus noodzakelijk om kalkaanslag in de waterkoker te voorkomen.

Hoe ontkalk je een waterkoker?

Het ontkalken van uw waterkoker is met onze ontkalkingstabletten gelukkig heel makkelijk. U u kunt in drie eenvoudige stappen kalkaanslag in de waterkoker verwijderen:

  1. Leeg het waterreservoir
  2. Vul het reservoir met 500 ml warm water en één ontkalkingstabletten
  3. Laat het tablet 10 tot 15 minuten intrekken. Spoel de waterkoker vervolgens nog een aantal keer goed na met schoon water.

Met onze vloeibare waterkoker ontkalker zijn de stappen vergelijkbaar, alleen zult u zelf even goed naar de verhoudingen moeten kijken.

  1. Leeg het waterreservoir
  2. Vul het reservoir met 500 ml water en 125 ml vloeibare waterkoker ontkalker.
  3. Laat de ontkalker 10 tot 15 minuten intrekken. Spoel de waterkoker vervolgens nog een aantal keer goed na met schoon water.

Zo! Uw waterkoker kan er voorlopig weer even tegenaan! Voor een optimaal resultaat ontkalkt u uw waterkoker met enige regelmaat. Hoe vaak u uw apparaat moet ontkalken ligt aan het gebruik. Als u dagelijks gebruik maakt van de waterkoker is het aan te raden om de waterkoker minimaal 1 keer per maand te ontkalken. Een exact protocol voor waterkoker ontkalken is er niet, maar als u kalkaanslag begint te zien bent u eigenlijk al te laat!

Waterkoker ontkalker voor ieder merk

Of u nu een Philips waterkoker wilt ontkalken of een Bosch waterkoker, dat maakt met onze waterkoker ontkalkingstabletten of vloeibare ontkalker niet uit. We begrijpen heel goed dat u wanneer u last heeft van kalkaanslag zo snel mogelijk uw apparaat wilt ontkalken. Daarom bezorgen wij uw bestelling morgen al, wanneer deze vandaag voor 16:00 is besteld. Een bestelling met een bestelwaarde vanaf 25 euro bezorgen wij bovendien gratis.

Wist u dat er zich ook snel kalk ophoopt in uw koffiezetapparaat of koffiemachine? Ook dit kunt u voorkomen door tijdig te ontkalken en reinigen. Kijk daarvoor eens bij onze ontkalkings– en reinigingstabletten of vloeibare ontkalkers.

Heeft u verder nog vragen over de ontkalkingstabletten of vloeibare ontkalker voor waterkokers? Neem dan gerust contact op! Wij helpen u graag met al uw vragen.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€25

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.

Uitstekende klantenservice

Wij helpen u graag bij eventuele problemen met de tabletten.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, Paypal of Creditcard.