Ontkalkingstabletten & vloeibare ontkalker: wat is het verschil?

Er gaat niets boven een vers kopje koffie uit uw eigen koffiemachine. Wilt u zo lang mogelijk plezier hebben van uw apparaat? Dan is het belangrijk om deze tijdig te ontkalken. Koffiemachines ontkalken zorgt voor een langere levensduur en voorkomt dat de machine verstopt raakt. Of u nu een Dolce Gusto, Jura of Krups in huis heeft: ieder apparaat moet regelmatig ontkalkt worden. Dit kunt u met ontkalkingstabletten en vloeibare ontkalker doen, maar wat is precies het verschil?

Ontkalkingstabletten

Het grote voordeel van ontkalkingstabletten is dat ze klein en handzaam zijn. U kunt ze gemakkelijk in een lade opbergen en het is bovendien eenvoudig om het product te doseren. Er zijn verschillende manieren waarop u deze tabletten gebruikt. Zo zijn sommige koffiemachines uitgerust met een handige opening waar u het tablet direct in kunt laten vallen. Bij andere machines is het noodzakelijk om het tablet eerst op te lossen in lauw water, waarna u dit mengsel in de machine giet. Afhankelijk van het type apparaat gebruikt u twee tot vier tabletten per reinigingsbeurt.

Vloeibare ontkalker

De naam zegt het natuurlijk al: vloeibare ontkalker is vloeibaar en daardoor gemakkelijk in uw koffiemachine te gieten. Het is iets lastiger om deze ontkalker goed te doseren, maar dat probleem verhelpt u door een maatbeker te gebruiken. Bij de meeste machines giet u de ontkalker direct in het waterbakje, waarna de reiniger door het apparaat geleid wordt. Gaat u uw koffiemachines ontkalken met een vloeibare reiniger? Dan moet u deze ontkalker eerst mengen met water. De exacte verhoudingen zijn afhankelijk van het merk dat u gebruikt. Volg hiervoor de instructies op de verpakking.

Uw machine reinigen met de juiste ontkalker

Koffiemachines ontkalken is een belangrijk klusje om de levensduur van uw apparaat te verlengen. Het is wel verstandig om een ontkalker te gebruiken die geschikt is voor uw koffiemachine. Ieder apparaat zit weer anders in elkaar en vraagt dus om een andere soort ontkalker. U kunt exacte instructies in de gebruiksaanwijzing van uw koffiezetapparaat vinden. Over het algemeen zijn zowel vloeibare ontkalkers als tabletten geschikt voor elke koffiemachine. De samenstelling van deze producten kan echter van merk tot merk variëren, dus het is belangrijk om een ontkalker uit te zoeken die uw apparaat niet beschadigt. Wilt u een geschikte ontkalker voor uw apparaat online bestellen? Dan kunt u bij onze webwinkel terecht. Hier vindt u allerlei soorten ontkalkers, geschikt voor koffiemachines van de meeste grote merken, zoals Dolce Gusto, Bosch, Jura, Krups of Melitta!

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€25

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Uitstekende klantenservice

Wij helpen u graag bij eventuele problemen met de tabletten.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, Paypal of Creditcard.