Melkschuimreiniger voor Illy

Het melksysteem is er voor bedoeld om een goede melkschuimlaag te maken voor op uw koffie. Dit is helaas niet mogelijk als u het melksysteem nooit reinigt. Het niet reinigen kan leiden tot permanente schade aan de koffiemachine. Voorkom dit nu door het melksysteem te reinigen met de melkschuimreiniger voor Illy. Deze melkschuimreiniger is vloeibaar, makkelijk te gebruiken en ook te gebruiken voor de melkopschuimer. Onderstaand op deze pagina vindt u alle melkschuimreinigers voor dit merk.

Melkschuimreiniger voor Illy
Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Nadelen van eiwitten, melkvetten en melkresten.

Om de kwaliteit van de melkschuim te waarborgen is het reinigen van het melksysteem een noodzaak. De onderdelen van het melksysteem krijgen het zwaar te verduren door de melkresten die achterblijven in het systeem. Hierdoor kunnen ze niet goed meer functioneren. Het wordt steeds lastiger om de melkresten te verwijderen wanneer u lang wacht met het reinigen. Het niet reinigen van uw koffiemachine brengt allerlei problemen met zich mee. Opgehoopte melkresten hebben een negatieve impact op uw smaakbeleving en op de melkschuimlaag. Met een borsteltje kunt u onderdelen schoon maken die teveel melkresten bevatten. Wij raden u aan om telkens na gebruik van het melksysteem deze te reinigen met de melkschuimreiniger voor Illy. Hiermee verlengt u de levensduur voor uw koffiemachine van Illy.

Het reinigingsproces

De melkschuimreiniger voor Illy is vloeibaar en ook makkelijk te gebruiken tijdens het reinigingsproces. Volg de instructies in de handleiding van uw koffiemachine voor het reinigen van het melksysteem. In het kort komt het hierop neer: Maak de melkbak van uw koffiemachine los en giet de overgebleven melk weg. Giet hier 30 ml melkschuimreiniger per liter water in. Meng het water en de melkschuimreiniger goed samen en start het reinigingsproces. Wanneer uw koffiemachine geen reinigingsproces heeft moet u de onderdelen van het melksysteem in een aparte bak met melkschuimreiniger stoppen. Laat deze onderdelen even in de bak zitten. Spoel de onderdelen achteraf schoon met water om er voor te zorgen dat er geen restanten achter blijven. Wanneer u geen gebruik maakt van het melksysteem is het reinigen van de onderdelen niet nodig.