Melkschuimreiniger voor Whirlpool

De levensduur van uw koffiemachine is afhankelijk van een aantal factoren. Een belangrijke factor is het wel of niet reinigen van het melksysteem in uw koffiemachine. De melkschuimreiniger voor Whirlpool is zeer effectief tegen melkresten en verlengt daarom de levensduur van uw koffiemachine. U kunt de melkopschuimer reinigen door de melkschuimreiniger te gebruiken. Uw koffiemachine kan niet optimaal functioneren wanneer het vol zit met melkrestanten. Deze melkresten hopen zich op en zorgen uiteindelijk voor problemen. De melkschuimreiniger voor Whirlpool is vloeibaar en handig te gebruiken tijdens het reinigingsproces. De melkschuimreiniger kan schadelijk zijn voor de huid en ogen. Vermijd daarom direct contact.

Melkschuimreiniger voor Whirlpool
Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Gevolgen van melkresten

De melkresten die in het melksysteem achterblijven tasten allerlei onderdelen aan in uw koffiemachine, waaronder de leidingen. Verstoppingen in de leidingen hebben een negatief effect op de kwaliteit van de schuimlaag en kunnen ervoor zorgen dat uw machine stuk gaat. De melkresten zijn een stuk lastiger schoon te maken wanneer u lang wacht met reinigen. Wanneer u te lang wacht met reinigen kan het zelfs zo zijn dat u onderdelen moet vervangen omdat deze te ernstig zijn aangetast. Dit brengt niet alleen problemen met zich mee, maar ook kosten die u liever niet wilt. Uw apparaat geeft zelf aan wanneer het gereinigd moet worden, maar wij raden u aan om dagelijks na gebruik van het melksysteem deze te reinigen. Dit is beter voor uw Whirlpool koffiemachine en voor de levensduur.

Hoe werkt de melkschuimreiniger?

In de handleiding van uw koffiemachine staat het reinigingsproces voor het melksysteem in een aantal stappen uitgelegd. Wij leggen u kort uit wat de eerste stappen zijn. Haal eerst de melkbak eruit en giet de overgebleven melk weg. Giet 30 ml melkschuimreiniger per liter water in de bak. Meng dit goed. Wanneer u hardnekkige resten tegenkomt kunt u die schoonmaken met een klein borsteltje. Sommige koffiemachines hebben geen reinigingsproces voor het melksysteem. Als dat het geval is moet u de onderdelen van het melksysteem zelf schoonmaken om het melksysteem te kunnen reinigen. Maak de onderdelen van het melksysteem los en stop ze in een bak samen met de melkschuimreiniger voor Whirlpool. Laat deze onderdelen even in de bak zitten. Maak daarna de onderdelen schoon met water. Wanneer u geen gebruik maakt van het melksysteem is het reinigingsproces niet nodig. Voor een beschrijving van het reinigingsproces voor uw koffiemachine raadpleegt u het beste de handleiding van uw koffiemachine.