Solis vloeibare ontkalker

Na het zetten van vele koppen koffie is de koffiemachine toe aan onderhoud. Het onderhouden bestaat uit het reinigen en ontkalken van het apparaat. Voor het ontkalken hebben wij vloeibare ontkalker voor Solis. Deze is gemakkelijk in gebruik en ontkalkt uw koffiemachine volledig.
Kalk is één van de grootste boosdoeners voor elke koffiemachine. Reinig daarom tijdig uw machine om zo de levensduur van uw koffiemachine te verlengen. Gebruikt u liever ontkalkingstabletten? Kijk dan eens naar de ontkalkingstabletten voor Solis. De vloeibare ontkalker dient er niet voor om het apparaat te reinigen. Daarvoor heeft u de reinigingstabletten voor Solis nodig.

Solis vloeibare ontkalker
Show Filters

Enig resultaat

Show Filters

Enig resultaat

Nadelen van kalk

Kalkaanslag komt veel voor en is vervelend. Het kan voor veel problemen zorgen in uw koffiemachine. Kalk hoopt zich op in de leidingen en op elementen in het koffiezetapparaat. Hierdoor kunt u verstoppingen, lekkages en lauwe koffie krijgen. Ook krijgt de koffie een nare bijsmaak. Teveel kalkaanslag kan zelfs voor blijvende schade zorgen, waardoor de levensduur van uw apparaat verkort wordt. Daarom is het belangrijk om uw apparat tijdig te reinigen met de vloeibare ontkalker voor Solis. Wij raden u aan om uw apparaat maandelijks te ontkalken, of eerder als het apparaat dit aangeeft. In de handleiding staat precies beschreven hoe u de Solis vloeibare ontkalker in de praktijk gebruikt.

Solis ontkalken

Kalkaanslag is vrij makkelijk om te voorkomen door regelmatig uw Solis te ontkalken. Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van uw Solis machine achteruit gaat. De kalk kan verschillende elementen in uw Solis koffiemachine aantasten waardoor deze beschadigd raken, hierdoor kan het zijn dat de koffie niet goed opwarmt of dat er een storing ontstaat. Ook kunnen deze schilfers loslaten en in uw koffie belanden, deze zorgen voor een ongewenste smaak. Uw Solis ontkalken kan vrij eenvoudig door onderstaande stappen te volgen.

Het ontkalkingsproces met de vloeibare ontkalker

Het ontkalkingsproces staat in detail beschreven in de handleiding van uw Solis koffiezetapparaat. Wij leggen hier in het kort uit wat de eerste paar stappen zijn in het ontkalkingsproces: 1. Koppel het waterreservoir los en giet het overgebleven water weg. 2. Schenk daarna 100 ml Solis vloeibare ontkalker in het waterreservoir. 3. In de handleiding staat hoeveel water er toegevoegd moet worden. Normaal gesproken is dit 500 ml. Meng het water en de vloeibare ontkalker goed. 4. Plaats het waterreservoir weer terug in de koffiemachine en begin het ontkalkingsproces zoals beschreven staat in de handleiding van uw koffiemachine. 5. Spoel het waterreservoir een aantal keren om met water zodat er geen vloeibare ontkalker achterblijft.

Vandaag besteld, morgen in huis

De vloeibare ontkalker wordt verstuurd via pakketten. Zodra uw bestelling verzonden is krijgt u een track and trace code via de e-mail. Bestelt u vandaag voor vier uur, dan heeft u de ontkalker morgen al in huis hebben. Wij doen onze uiterste best om het onderhoud van uw koffiemachine zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dus mocht u vragen hebben over de vloeibare ontkalker, neem dan vooral contact met onze klantenservice op. Dan gaan we kijken hoe we u zo goed mogelijk verder kunnen helpen.