Hoe ontkalk je een koffie- of espressomachine?

Zowel een koffiezetapparaat als een espressomachine moet eens in de zoveel tijd ontkalkt worden zodat het proces om koffie te zetten goed blijft verlopen. Kalk kan zich namelijk ophopen op de plek waar heet water doorheen wordt gepompt. Maar hoe zorgt u er nou voor dat uw koffiemachine goed onderhoud krijgt, zodat deze langer mee gaat?

Hoe vaak moet een koffiemachine ontkalkt worden?

Na hoeveel tijd uw koffiemachine ontkalken weer moet gebeuren, verschilt een beetje per merk en hoe vaak u het koffiezetapparaat gebruikt. Bij dagelijks gebruik van het apparaat is het aan te raden elke maand de binnenkant te ontkalken met een van de producten uit de webwinkel. Hoe vaak dit onderhoud moet gebeuren ligt ook aan de hardheid van het water uit de kraan. Tegenwoordig is het mogelijk een waterontharder aan te schaffen, waardoor u uw apparaten minder vaak hoeft te ontkalken. Sommige machines hebben een lampje dat gaat branden als het tijd is om de machine te ontkalken. Dit kan erg handig zijn! Daarnaast geldt er voor specifiekere informatie van uw apparaat, dat u het beste de meegeleverde handleiding kunt lezen om het advies van de fabrikant te raadplegen.

Wat komt er bij het proces van een koffiemachine ontkalken kijken?

Het makkelijkste is om ontkalkingstabletten of reinigingstabletten te gebruiken. Zo hoeft u niet zelf aan de slag met juiste verhoudingen van bijvoorbeeld water en azijn. De ontkalkingstabletten kunt u online kopen in verschillende verpakking groottes. Let er vooral op dat u geen middelen gebruikt die door de fabrikant van de machine worden afgeraden, anders heeft u kans dat de garantie vervalt. Veel fabrikanten raden dan ook schoonmaakazijn af. Voordat u kunt beginnen met het schoonmaken van de koffiemachine, moet deze helemaal afgekoeld zijn.

Ontkalkingstabletten en reinigingstabletten bestellen per merk

In de webwinkel kunt u gemakkelijk per merk zoeken welk aanbod er is. Zo kunt u links bij de filters het merk van uw koffieapparaat aanklikken en krijgt u zo alle mogelijke opties voor u.

De tabletten van Bosch (aangeboden in veelvouden van 9 stuks) zijn geschikt voor alle modellen apparaten van dit merk, maar hebben geen reinigende werking, dus daarvoor zult u de Bosch tabletten voor reiniging (aangeboden in veelvouden van 25 stuks) moeten hebben. Hoe meer u koopt, hoe meer voordeel in de prijs!

Voor de tabletten van het merk Delonghi geldt hetzelfde en ook voor de merken Dolce Gusto, Jura, Krups, Melitta, Miele, Philips, Siemens en Saeco gaat dit op. Voor alle merken worden dezelfde prijzen gehanteerd, namelijk €8,95 voor een pakketje van 9 stuks, €16,95 voor 18 stuks, €31,95 voor 36 stuks, €59,95 voor 72 stuks en €109,95 voor 144 stuks. Dit zijn de prijzen voor de tabletten met antikalk.

Voor de tabletten met reinigende werking die tevens uw koffiemachine ontvetten (door opgehoopte olieresten op te ruimen) gelden iets andere prijzen. Een pakketje van 25 stuks kost namelijk €11,95, een pakket van 50 stuks is €21,95, 100 stuks kosten €39,95 en 200 stuks kosten €74,95.

Moet u tabletten of vloeibare ontkalker gebruiken?

De werking van deze verschillende methodes is vrijwel hetzelfde, maar vloeibare ontkalker moet u verdunnen met water of schoonmaakazijn. De vloeistof moet een aantal keer verdund worden met water, omdat het anders een te agressieve werking heeft, waardoor het schade kan aanbrengen aan uw koffiezetapparaat.

Zo snel mogelijk uw koffiemachine ontkalken

Bestel voor 16:00 uur op de website en u heeft uw reinigingsmiddelen morgen al in huis! Daarbij komt ook nog eens het voordeel dat vanaf een bestelling van €25 u geen verzendkosten hoeft te betalen. Mocht u vragen hebben, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€25

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.

Uitstekende klantenservice

Wij helpen u graag bij eventuele problemen met de tabletten.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, Paypal of Creditcard.