Melkschuimreiniger voor Nivona

Het melksysteem is er voor gemaakt om melk of een schuimlaag aan uw koffie toe te voegen. Zo kunt u lekkere cappuccino’s of latte macchiato’s maken. Het gebruik van het melksysteem brengt echter ook melkresten met zich mee die niet goed zijn voor uw koffiemachine. Daarom is er nu de melkschuimreiniger voor Nivona. Deze melkschuimreiniger reinigt het melksysteem volledig maar ook het reinigen van de melkopschuimer was nog nooit zo makkelijk.Vermijdt contact met de huid of ogen. De melkschuimreiniger voor Nivona is er alleen voor bedoeld om het melksysteem te reinigen. U heeft ook de reinigingstabletten voor Nivona nodig als u het gehele koffiezetapparaat wilt reinigen.

Melkschuimreiniger voor Nivona
Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Wanneer u het melksysteem niet reinigt

Kalkaanslag is niet goed voor de onderdelen in uw koffiemachine. Zo kunnen de verwarmingselementen en leidingen aangetast worden, waardoor de smaakbeleving minder wordt. De melkresten zijn een stuk moeilijker te verwijderen wanneer u lang wacht met reinigen. Wanneer u te lang wacht kunnen onderdelen permanente schade oplopen en is het gebruiken van het melksysteem onmogelijk. Dit betekend dat er dan onderdelen vervangen moeten worden en dat brengt ongewenste kosten met zich mee. Daarom is het zo belangrijk om het melksysteem in uw koffiemachine schoon te maken met de melkschuimreiniger voor Nivona. Uw Nivona koffiemachine geeft zelf aan wanneer het gereinigd moet worden, maar wij raden aan om het melksysteem elke dag na gebruik te reinigen.

Het reinigingsprogramma van het melksysteem

In de handleiding van uw koffiemachine staan alle stappen beschreven over het reinigingsproces. Samengevat komt het in de meeste gevallen hier op neer: Maak eerst de melkbak los en giet de overgebleven melk weg. Vervolgens doet u de melkschuimreiniger en water in de melkbak. Giet hier 30 ml melkschuimreiniger in per 1000 ml water. Meng dit goed. Plaats de melkbak weer terug in de koffiemachine. Spoel achteraf alles schoon met water zodat er niks achter blijft. U kunt het melksysteem ook op een andere manier schoonmaken. Namelijk door de onderdelen die vol zitten met melkresten te demonteren en in een grote bak te plaatsen. Giet in deze bak ook 30 ml melkschuimreiniger per 1000 ml water in. Laat de onderdelen hier in weken en spoel daarna goed af met water. Wanneer u geen gebruik maakt van het melksysteem is het reinigingsproces niet nodig.