Melkschuimreiniger voor Melitta

Het melksysteem in uw koffieautomaat wordt gebruikt om een goede melkschuimlaag op uw koffie aan te brengen. Een vuil melksysteem maakt dit niet meer mogelijk. Verstoppingen van het melksysteem zijn een resultaat van het niet reinigen van het melksysteem. Wacht hier te lang mee en uw koffiemachine kan zelfs permanente schade oplopen waardoor het maken van een goede schuimlaag onmogelijk wordt. De melkschuimreiniger voor Melitta zorgt er voor dat de melkresten in uw melksysteem worden verwijderd. U kunt nu ook uw melkopschuimer reinigen met deze melkschuimreiniger. De melkschuimreiniger voor Melitta is gemakkelijk in gebruik omdat deze vloeibaar is. Op deze pagina hebben wij een lijst voor u samengesteld met de melkschuimreinigers voor dit merk.

Melkschuimreiniger voor Melitta
Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Het bestrijden van melkresten

Bij gebruik van het melksysteem blijven eiwitten, melkvetten en melkresten achter in het systeem. Deze melkresten tasten verschillende onderdelen in het melksysteem aan. Deze onderdelen krijgen het zwaar te verduren en kunnen soms zelfs permanente schade oplopen als deze niet tijdig gereinigd worden. Dit heeft effect op de kwaliteit van de melk en schuimlaag. Wanneer u te lang wacht met het reinigen is het niet meer mogelijk om goede cappuccino te zetten en in het ergste geval moeten er onderdelen vervangen worden. Reinig daarom het melksysteem op tijd met de melkschuimreiniger voor Krups. Dit verlengt de levensduur van het melksysteem. Wij raden u aan om telkens na gebruik van het melksysteem het reinigingsproces te doorlopen. Hiermee verlengt u de levensduur van uw apparaat en kan uw koffiemachine van Melitta weer een goede cappuccino of latte macchiato zetten.

Het gebruik van de melkschuimreiniger voor Melitta

Voor alle informatie over het reinigingsproces van het melksysteem raden wij aan om in de handleiding van uw koffiemachine te kijken. Hierin staan namelijk alle stappen van het reinigingsprogramma vermeld. De melkschuimreiniger van Melitta is een vloeibaar reinigingsmiddel en is daarom eenvoudig toe te passen. Tijdens het reinigingsproces moet u aan een paar dingen denken. U moet allereerst de melkbak van uw koffiemachine losmaken en de overgebleven melk weg gieten. Giet daarna 30 milliliter melkschuimreiniger per 1000 milliliter water in de melkbak en meng het goed samen. In de handleiding van uw Melitta koffieautomaat wordt uitgelegd hoe het reinigingsproces verder verloopt. Het kan zijn dat uw koffieautomaat geen reinigingsprogramma heeft. In dat geval kunt u de volgende stappen volgen: Koppel alle onderdelen die onder de melkresten zitten los en leg ze apart. Pak een grote bak en giet hier 30 ml melkschuimreiniger voor Melitta en 1000 ml water in. Plaats de onderdelen in deze bak en laat ze 15 minuten in de bak liggen. Zo heeft het reinigingsmengsel tijd om in te trekken. Spoel de melkrestanten achteraf af met water en gebruik eventueel een borsteltje. Plaats de onderdelen weer terug op de koffiemachine en u heeft weer een goed werkend melksysteem.