Melkschuimreiniger voor Saeco

Opgehoopte melkresten zijn een gevolg van het gebruik van het melksysteem in uw koffiemachine. Deze resten vormen problemen voor bepaalde onderdelen in uw koffiemachine. De melkschuimreiniger voor Saeco reinigt het melksysteem en zorgt voor een langere levensduur van het apparaat. Uw melkopschuimer reinigen is een stuk makkelijker gedaan met de melkschuimreiniger voor dit merk. Wij raden u aan om niet te lang te wachten met reinigen. De melkresten zijn lastig schoon te maken wanneer u lang wacht. Het kan dan blijvende schade veroorzaken. Reinig het melksysteem daarom elke dag na gebruik, of eerder als het apparaat een rood lampje aangeeft. De melkschuimreiniger voor Saeco is vloeibaar en gemakkelijk te gebruiken. Hieronder staan alle melkschuimreinigers die wij verkrijgbaar hebben voor dit merk.

Melkschuimreiniger voor Saeco
Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Het effect van opgehoopte melkresten

De melkresten die in het melksysteem achterblijven tasten onderdelen aan in uw koffiemachine. Denk hierbij aan de melkbak en leidingen. Dit heeft een negatief effect op de kwaliteit van uw koffie. Dit komt doordat de melkresten zich ophopen en indrogen waardoor er verstoppingen ontstaan in de leidingen. Dit heeft effect op de schuimlaag. De melkresten zijn lastig te verwijderen wanneer u lang wacht met reinigen. Wanneer u te lang wacht met het reinigen is het niet meer mogelijk om goed gebruik te maken van het melksysteem. In het ongunstigste scenario moeten er onderdelen vervangen worden. Dit brengt kosten met zich mee die u liever niet wilt hebben.

Melkschuimreiniger voor Saeco in werking

In de handleiding van uw koffiemachine staan de stappen van het reinigingsproces uitgelegd. In het kort komt het op het volgende neer:
  1. Maak de melkbak los en giet de overgebleven melk weg.
  2. Wanneer u dat gedaan heeft moet u 30 ml melkschuimreiniger per 1000 ml water in de melkbak gieten en dit goed mengen.
  3. Plaats de melkbak weer terug en start het reinigingsprogramma zoals dit staat beschreven in de handleiding van uw koffiezetapparaat.
  4. Spoel de melkbak achteraf een paar keer om met water om alle resten weg te spoelen.
U kunt het melksysteem ook schoonmaken zonder het reinigingsprogramma voor het melksysteem te gebruiken:
  1. Koppel zelf alle onderdelen van het melksysteem los en leg ze in een grote bak.
  2. Giet in deze bak een mengsel van melkschuimreiniger en water. Houdt hier dezelfde hoeveelheden aan als bij het reinigingsprogramma.
  3. De onderdelen moeten een kwartiertje in de bak blijven zitten om het reinigingsmiddel in te laten werken. Daarna kunt u ze gemakkelijk weg spoelen met water.
  4. Gebruik eventueel een klein borsteltje voor hardnekkige melkresten.