Melkschuimreiniger voor Dolce Gusto

Het melksysteem helpt mee bij het zetten van een goede cappuccino of latte macchiato. Met het melksysteem maakt u namelijk de melkschuim kraag. Het gebruik van het melksysteem brengt echter ook melkresten met zich mee. Deze melkresten zorgen voor verstoppingen in uw melksysteem en kunnen op termijn het melksysteem permanent beschadigen. De melkschuimreiniger voor Dolce Gusto zorgt er voor dat de melkresten in uw melksysteem worden verwijderd. De melkopschuimer reinigen is nu snel en makkelijk gedaan met deze melkschuimreiniger. Laat de melkschuimreiniger voor Dolce Gusto niet in contact komen met de huid of ogen. Dit is voor uw eigen veiligheid. Hieronder vindt u alle melkschuimreinigers voor dit merk. Reinig nu tijdig het melksysteem om de levensduur van uw koffiemachine te verlengen.

Melkschuimreiniger voor Dolce Gusto
Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Het reinigingsproces

De melkschuimreiniger voor Dolce Gusto is vloeibaar en gemakkelijk te gebruiken in het reinigingsproces. In de handleiding van uw koffieautomaat wordt uitgelegd hoe het reinigingsproces precies verloopt. Heeft uw koffieautomaat geen reinigingsprogramma? Koppel dan alle onderdelen van het melksysteem los en maak deze zelf schoon. Hiervoor heeft u een grote bak nodig waar u 30 ml melkschuimreiniger per 1000 ml water in doet. Meng het water en de melkschuimreiniger. Doe de onderdelen van het melksysteem in de bak en laat deze hier een kwartiertje in liggen. Spoel de onderdelen achteraf schoon met water om er voor te zorgen dat er geen restanten achter blijven.

Problemen door achtergebleven melkrestanten

Eiwitten, melkvetten en melkresten zijn gemakkelijk te verwijderen met de melkschuimreiniger wanneer u het melksysteem tijdig reinigt. Het niet reinigen van uw koffiemachine is praktisch gezien geen optie. De melkrestanten kunnen voor permanente schade zorgen wanneer u te lang wacht. Verder hebben opgehoopte melkresten een negatieve impact op de smaak van de koffie zelf. Wanneer onderdelen verstopt zijn is de schuimlaag van slechte kwaliteit waardoor uw cappuccino of latte macchiato een stuk onaangenamer wordt om te drinken. Met een borsteltje kunt u de onderdelen schoon maken die ernstig aangetast zijn. Wij raden u aan om telkens na gebruik van het melksysteem deze te reinigen met de melkschuimreiniger. Hiermee verlengt u de levensduur van uw Dolce Gusto koffiemachine en voorkomt u dat er onderdelen vervangen moeten worden.