Jura ontkalken

Uw koffiezetapparaat van Jura ontkalken

Het ontkalken van uw Jura koffiemachine is naast het reinigen een belangrijke stap in het onderhoud aan uw machine. Als u dit niet met regelmaat doet, dan kan de machine vastlopen en wordt de smaak van uw koffie ernstig aangetast. Dit heeft allemaal te maken met kalkaanslag dat zich ophoopt in de machine.

Hoe moet ik de Jura ontkalken? Op die vraag geven wij graag antwoord! Wij hebben voor u alle stappen op een rij gezet en leggen u uit waarom ontkalken zo belangrijk is en hoe u dit het beste kunt doen.

 

Waarom is het belangrijk om mijn Jura machine te ontkalken?

Kalk ontstaat doordat mineralen en zouten in het water zich afzetten op de onderdelen van de koffiemachine. Hierdoor wordt het voor de koffiemachine steeds lastiger om de koffie te verwarmen en van een goede crema laag te voorzien. Met als resultaat dat uw koffie een nare nasmaak krijgt of niet goed warm is. Als de kalkaanslag zich te lang ophoopt kan dit zelfs de doorgang van het water blokkeren waardoor de machine op den duur vastloopt en stuk gaat.

Kortom, kalk kan veel problemen veroorzaken waar u niet op zit te wachten. Wilt u dus zo lang mogelijk van lekkere koffie en een werkende machine genieten? Dan is het ontkalken hiervan erg belangrijk!

 

Hoe vaak moet ik mijn koffiemachine ontkalken?

De frequentie voor het ontkalken van uw Jura koffiemachine hangt van een aantal factoren af. Zo speelt de hardheid van het water een rol, maar ook hoe veel koppen koffie u per dag zet en of u een waterfilter gebruikt. Waterfilters voorkomen veel kalkaanslag, zo kunt u veel meer kopjes koffie zetten wanneer u de waterfilters tijdig vervangt. De Jura koffiemachines geven zelf aan wanneer deze ontkalkt moeten worden. Geeft de machine deze melding? Zorg dan dat u de machine zo snel mogelijk ontkalkt.

 

Hoe ontkalk ik mijn Jura koffiemachine?

Het ontkalken van een Jura machine is gemakkelijk dankzij het automatische ontkalkingsprogramma. Geeft uw machine aan dat het apparaat ontkalkt moet worden? Dan kunt u dat het beste zo snel mogelijk doen. Hoe langer u hiermee wacht hoe slechter de kwaliteit van uw kop koffie wordt.

In de handleiding van uw Jura koffiemachine staat precies uitgelegd welke stappen u moet ondernemen om de machine te ontkalken. Over het algemeen komt het erop neer dat u ontkalkingsproducten oplost in het water en dit in het waterreservoir doet. Vervolgens start u het ontkalkingsprogramma. Gezien dit voor elk type machine kan verschillen raden wij aan om de stappen te volgen zoals beschreven in de handleiding van de machine.

Heeft u een Jura E8 of een Jura F50? We hebben uitgebreide handleidingen voor het ontkalken van uw Jura E8 koffiemachine of JuraF50 koffiemachine uitgewerkt.

 

Is het nodig de Jura koffiemachines ook te reinigen?

Het reinigen van de Jura machines kan bestaan uit het reinigen van de koffiemachine zelf én het melksysteem. Voor beide manieren van reinigen zijn andere producten nodig. Voor het reinigen van het melksysteem heeft u de melkschuimreiniger voor Jura nodig. Het reinigen van het melksysteem is nodig wanneer uw koffiemachine een melkopschuimer of melksysteem heeft. Sowieso moet dit systeem na elke dag gebruik uitgespoeld worden. Maar om alle melkresten te verwijderen is het belangrijk het melksysteem ook te reinigen met melkschuimreiniger.
Is uw koffiemachine in het bezit van een zetgroep voor het vermalen van koffie? Dan is het noodzakelijk om deze ook te reinigen met reinigingstabletten voor Jura.

 

Ontkalkingsproducten voor mijn Jura koffiemachine?

Heeft u nog ontkalkingsproducten nodig? Dan zit u goed bij koffie-tabletten.nl. Al onze ontkalkingstabletten voor Jura en vloeibare ontkalker voor Jura zijn geschikt. U kunt alle benodigde producten gemakkelijk in verschillende grootte setjes online bestellen. Bestelt u voor 16:00 uur? Dan worden de producten dezelfde werkdag nog verzonden.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€25

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.

Uitstekende klantenservice

Wij helpen u graag bij eventuele problemen met de tabletten.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, Paypal of Creditcard.