koffie_bonen

Koffie gezond? Dit doet koffie met je lichaam!

In onze Nederlandse cultuur is koffie onmisbaar. We staan op met een kop koffie naast onze boterham met kaas en gaan naar bed met ons kopje koffie na het eten. Tussendoor is die cappuccino op het terras of werk ook heel verleidelijk. Vanuit alle hoeken horen we gemixte geluiden: uit het ene onderzoek blijkt dat koffie ongezond is, terwijl het andere onderzoek laat zien dat dit niet zo is. Maar… wat zijn nu de effecten van koffie? En hoeveel kopjes koffie kun je met een gerust hart per dag drinken? Je leest het in deze blog!

 

Wat doet koffie met je lichaam?

Het is niet de koffie zelf die effect heeft op je lichaam, maar de cafeïne die in koffie zit. Zo kan cafeïne er bijvoorbeeld voor zorgen dat je je beter kunt concentreren, dat je je opgewekter voelt, je stofwisseling versnelt (en daardoor kunt afvallen) en kan het je prestaties tijdens duursporten verbeteren.

 

Wist je dat?

Cafeïne tot 2004 op de dopinglijst stond? Tegenwoordig staat cafeïne hier niet meer op, omdat niet goed in te schatten is of sporters cafeïne hebben genomen als “sociaal gebruik” of als prestatie verhogend middel.

 

Is koffie gezond?

De bovenstaande effecten klinken allemaal erg positief, maar helaas is hier ook een keerpunt. Drink jij veel koffie per dag? Grote kans dat deze positieve effecten op den duur afnemen en jij steeds meer cafeïne tot je moet nemen om ditzelfde effect te blijven bereiken. Wanneer je mindert of stopt met het drinken van koffie, of in elk geval het innemen van cafeïne, kun je hoofdpijn krijgen of vermoeid raken. Cafeïne is dus verslavend.

Het effect van cafeïne blijft lang voelbaar in je lichaam. Zorg er daarom voor dat je minimaal 6 uur voor het slapengaan geen cafeïne meer drinkt. Betere nachtrust gegarandeerd!

 

Drink koffie met mate

In principe kan het lichaam van een gemiddeld persoon zonder problemen 2 à 3 kopjes koffie per dag verwerken. Houd er wel rekening mee dat er ook cafeïne zit in energiedranken en bijvoorbeeld chocolade. Zoals met de meeste dingen in het leven kan een kopje koffie (of stukje chocolade) dus ook geen kwaad. Ons advies? Geniet van je kopje koffie, maar drink met mate!

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€25

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.

Uitstekende klantenservice

Wij helpen u graag bij eventuele problemen met de tabletten.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, Paypal of Creditcard.