coffee art

Terug van weggeweest: De koffie verkeerd

Houd jij wel van een kopje koffie, maar ben jij tegelijkertijd niet echt fan van de te sterke smaak? Drink jij je koffie daarom liever met melk? Dan is de koffie verkeerd, ook wel cafe au lait of caffè latte genoemd, zeker een goede optie voor jou. Beginnen er geen belletjes te rinkelen? Dat kan. De koffie verkeerd was een flink aantal jaren geleden een populaire koffiesoort, na even weg te zijn geweest, is de koffie verkeerd nu weer bezig met een comeback. In deze blog leggen we je uit wat een koffie verkeerd nou precies is en hoe jij ‘m thuis gemakkelijk maakt!

 

Wat is een koffie verkeerd?

Er zijn een hele hoop koffiesoorten te vinden en te proeven. De cappuccino, de latte macchiato, de cortado, de flat white. Het zijn eigenlijk allemaal koffies waarbij melk een andere rol speelt en waar de verhoudingen net wat anders zijn.

Bij een koffie verkeerd is de verhouding ongeveer 1/3 koffie en 2/3 melk. De melk bestaat voor het grootste gedeelte uit warme melk, met daarop een klein laagje melkschuim.

 

Wist je dat?

De naam “koffie verkeerd” is verzonnen, omdat je normaal gesproken een kop koffie maar met een klein scheutje melk drinkt.

 

Maak thuis de perfecte koffie verkeerd

Dit heb je nodig:

  • Koffiezetapparaat
  • Melkopschuimer
  • Koffiebonen
  • Melk
  • Glazen of kopjes

 

En zo maak je ‘m:

  1. Zet een espresso. Het lekkerste is natuurlijk een espresso uit een piston machine, maar deze luxe is thuis helaas niet voor veel mensen weggelegd. Heb jij een bonenmachine thuis? Daarmee kun jij ook een overheerlijke koffie verkeerd maken!
  2. Schuim de melk op in je melkschuimer of met een stoompijpje. Met volle melk kun je vaak het beste schuim maken, maar ook plantaardige varianten zijn een goede optie.
  3. Tip: wanneer je alle opgeschuimde melk in het kannetje laat zitten en direct in je koffie gaat gieten, zul je eerst voornamelijk warme melk schenken en daarna pas het schuim. Dit los je gemakkelijk op door de helft van de opgeschuimde melk even in een ander kannetje over te gieten.
  4. Schenk eerst de warme opgeschuimde melk bij je espresso, daarna kun je aan de slag met het schuim kannetje. In het begin houd je het kannetje wat hoger boven het kopje, zodat je door de crema laag heen giet. Vervolgens kun je je kannetje wat lager houden en kun je gaan tekenen met de melk. Heuse latte art!

 

Wist je dat?

Een koffie verkeerd ongeveer evenveel melk bevat als een latte macchiato?

 

Hopelijk helpt dit stappenplan jou bij het maken van een overheerlijke koffie verkeerd. Natuurlijk kun je het naar eigen wens aanpassen door wat met de verhoudingen te spelen. Onthoud maar zo: een koffie verkeerd gaat nooit verkeerd! 😉

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€25

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.

Uitstekende klantenservice

Wij helpen u graag bij eventuele problemen met de tabletten.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, Paypal of Creditcard.