Vloeibare ontkalker voor waterkokers

Vloeibare ontkalker voor waterkokers

Op voorraad - Volgende dag geleverd!

Waterkokers krijgen na verloop van tijd kalkaanslag op het verwarmingselement en aan de binnenkant van de waterkoker. Om te voorkomen dat deze kalkaanslag in uw thee terecht kom is het verstandig de waterkoker regelmatig te ontkalken met onze vloeibare ontkalker voor waterkokers.

Wissen

Gratis verzenden bij alle bestellingen > € 25

  • Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.
  • Uitstekende klantenservice voor eventuele hulp achteraf.

Keurmerk

Beschrijving

Waterkokers moeten regelmatig ontkalkt worden. De kalkaanslag hoopt zich op rondom en op het verwarmingselement van de waterkoker. Hierdoor krijgt de waterkoker moeite om het water te verwarmen en kan er kalkaanslag in uw kop thee terecht komen. Dit tast de smaak van de thee aan en geeft daardoor een nare smaak.

Waar komt kalkaanslag vandaan?

Kalkaanslag ontstaat door het water dat u gebruikt in de waterkoker. In dit water zitten mineralen. Deze mineralen blijven deels achter in de waterkoker en hopen zich op. Deze ophoping wordt kalkaanslag genoemd. Deze kalkaanslag vormt zich het meeste op het verwarmingselement van uw waterkoker. Waardoor het water niet goed meer verhit wordt en de kalkaanslag deels met het water meekomt waardoor u aanslag in de thee krijgt.

Hoe snel kalk zich vormt is ook afhankelijk van het gebruik en van de hardheid van het water. Deze waterhardheid verschilt namelijk per regio. Hoe harder het water, hoe meer mineralen er in het water zitten die kalk veroorzaken. Naast vloeibare ontkalker kunt u ook gebruik maken van ontkalkingstabletten voor waterkokers. Deze werken hetzelfde als de vloeibare ontkalker en worden opgelost in water.

De waterkoker ontkalken

Het ontkalken van een waterkoker is gemakkelijk en snel te doen:

  1. Leeg het waterreservoir
  2. Vul het reservoir met 125 ml ontkalker en 500 ml water.
  3. Laat dit 10-15 minuten intrekken. Spoel vervolgens de waterkoker een aantal keer na met schoon water.

Vandaag besteld, morgen in huis

De vloeibare ontkalker wordt verstuurd via pakketten. Zodra uw bestelling verzonden is krijgt u een track and trace code via de e-mail. Bestelt u vandaag voor vier uur, dan heeft u de ontkalker morgen al in huis hebben. Wij doen onze uiterste best om het onderhoud van uw waterkoker zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dus mocht u vragen hebben over de vloeibare ontkalker, neem dan vooral contact met onze klantenservice op. Dan gaan we kijken hoe we u zo goed mogelijk verder kunnen helpen.