Vloeibare ontkalker voor Nespresso

Vloeibare ontkalker voor Nespresso

Op voorraad - Volgende dag geleverd!

Uw Nespresso koffiemachine heeft onderhoud nodig. Om de smaak en kwaliteit van uw kop koffie te behouden is het belangrijk om regelmatig te ontkalken. Met de vloeibare ontkalker voor Nespresso is dit klusje snel geklaard.

Wissen

Gratis verzenden bij alle bestellingen > € 25

  • Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.
  • Uitstekende klantenservice voor eventuele hulp achteraf.

Keurmerk

Beschrijving

Vloeibare ontkalker voor Nespresso is ideaal voor het ontkalken van uw koffiemachine. Kalkaanslag die achter blijft in uw apparaat tast te smaak van koffie aan en beschadigd uw apparaat. Daarom moet een koffiemachine regelmatig ontkalkt en gereinigd worden.

Nespresso koffiezetapparaat ontkalken

Een koffiezetapparaat moet regelmatig ontkalkt worden. Wanneer kalk zich ophoopt in een apparaat dan krijgt het moeite om het water te verwarmen. Hierdoor krijgt u lauwe koffie uit de machine. Daarnaast tast het de smaak aan van de koffie omdat er kalkaanslag meekomt met het warme water. Hierdoor krijgt uw koffie een nare smaak. Ontkalk uw koffiemachine daarom regelmatig. Gemiddeld moet dit elke maand gebeuren. De meeste koffiemachines geven tegenwoordig automatisch aan wanneer de machine ontkalkt moet worden. Hiervoor kunt u vloeibare ontkalker of ontkalkingstabletten voor Nespresso gebruiken.

Kalk wordt veroorzaakt door mineralen in water. Het water uit het waterreservoir wordt rondgepompt in de koffiemachine. De mineralen in dit water blijven deels achter in de machine. Deze mineralen hopen zich op in de leidingen en op de elementen in uw apparaat. Hierdoor krijgt de machine meer moeite om het water te verwarmen en de koffie te zetten. Dit resulteert in lauwe koffie, een nare smaak aan de koffie en een hoger stroomverbruik. Deze kalkaanslag kan uw machine permanent beschadigen. Ontkalk daarom tijdig en regelmatig uw machine.

In de handleiding van uw Nespresso apparaat kunt u lezen of u het beste ontkalkingstabletten voor Nespresso of vloeibare ontkalker kunt gebruiken. Hier staat ook in beschreven hoe de ontkalkingsprocedure werkt voor uw apparaat.

Het Ontkalkingsproces

Raadpleeg voor het ontkalken van uw machine altijd de handleiding van uw koffiemachine

  1. Leeg het waterreservoir
  2. Vul het reservoir met 125 ml ontkalker en 500 ml water.
  3. Start het ontkalkingsprogramma van uw koffiemachine en volg de instructies van de fabrikant. Heeft uw koffiemachine geen ontkalkingsprogramma? Laat de ontkalker met het water dan door de machine lopen en laat dit 10-15 minuten intrekken. Spoel het apparaat daarna grondig door met 1-2 volle water reservoirs aan schoon water.
  4. De ontkalker heeft een kleurenindicator. Is de ontkalkingskracht van de vloeistof uitgewerkt? Dan krijgt de vloeistof een gele kleur.

Vandaag besteld, morgen in huis

De vloeibare ontkalker wordt verstuurd via pakketten. Zodra uw bestelling verzonden is krijgt u een track and trace code via de e-mail. Bestelt u vandaag voor vier uur, dan heeft u de ontkalker morgen al in huis hebben. Wij doen onze uiterste best om het onderhoud van uw koffiemachine zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dus mocht u vragen hebben over de vloeibare ontkalker, neem dan vooral contact met onze klantenservice op. Dan gaan we kijken hoe we u zo goed mogelijk verder kunnen helpen.