Vloeibare ontkalker voor Melitta

Vloeibare ontkalker voor Melitta

Op voorraad - Volgende dag geleverd!

Is het tijd om uw Melitta koffiemachine te ontkalken? Met de vloeibare ontkalker voor Melitta heeft u dit in een handomdraai gedaan.

Wissen

Gratis verzenden bij alle bestellingen > € 25

  • Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.
  • Uitstekende klantenservice voor eventuele hulp achteraf.

Keurmerk

Beschrijving

Is uw Melitta koffiemachine toe aan een ontkalkingsbeurt? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk de machine te ontkalken. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen met behulp van vloeibare ontkalker voor Melitta. Kalk beïnvloed de smaak van de koffie en zorgt ervoor dat de koffie niet goed meer opgewarmd wordt. Ontkalkingsproducten zijn niet bedoeld om uw koffiemachine te reinigen. Hiervoor heeft u ook reinigingstabletten voor Melitta nodig.

De koffiemachine ontkalken

Een koffiemachine wordt na verloop van tijd vies door het gebruik. Koffie resten en kalk hopen zich op in het apparaat. Deze vuiligheid kan voor problemen zorgen. Zo krijgt uw koffie een nare smaak en wordt deze niet goed warm. Dit is natuurlijk zonde van die lekkere kop koffie. Zorg er daarom voor dat u de machine regelmatig ontkalkt.

Kalk ontstaat door de mineralen in het water die zich ophopen in de machine. Deze vormen samen kalkaanslag en zorgen ervoor dat het apparaat meer moeite krijgt om goed zijn werk te doen. Het is afhankelijk van de hardheid van het water en van het aantal koppen koffie die u zet, hoe snel kalk ontstaat en ophoopt in uw machine. Tegenwoordig geven de meeste machines zelf aan wanneer ze ontkalkt en gereinigd moeten worden. Dit ontkalken kunt u doen met ontkalkingstabletten voor Melitta of met vloeibare ontkalker. Welke van de twee voorkeur heeft is per machine anders. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw koffiemachine. Hier staat het hele ontkalkingsproces beschreven en of u beter vloeibare ontkalker of tabletten kunt gebruiken.

Het Ontkalkingsproces

Raadpleeg voor het ontkalken van uw machine altijd de handleiding van uw koffiemachine

  1. Leeg het waterreservoir
  2. Vul het reservoir met 125 ml ontkalker en 500 ml water.
  3. Start het ontkalkingsprogramma van uw koffiemachine en volg de instructies van de fabrikant. Heeft uw koffiemachine geen ontkalkingsprogramma? Laat de ontkalker met het water dan door de machine lopen en laat dit 10-15 minuten intrekken. Spoel het apparaat daarna grondig door met 1-2 volle water reservoirs aan schoon water.
  4. De ontkalker heeft een kleurenindicator. Is de ontkalkingskracht van de vloeistof uitgewerkt? Dan krijgt de vloeistof een gele kleur.

Vandaag besteld, morgen in huis

De vloeibare ontkalker wordt verstuurd via pakketten. Zodra uw bestelling verzonden is krijgt u een track and trace code via de e-mail. Bestelt u vandaag voor vier uur, dan heeft u de ontkalker morgen al in huis hebben. Wij doen onze uiterste best om het onderhoud van uw koffiemachine zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dus mocht u vragen hebben over de vloeibare ontkalker, neem dan vooral contact met onze klantenservice op. Dan gaan we kijken hoe we u zo goed mogelijk verder kunnen helpen.