Vloeibare ontkalker voor Illy

Vloeibare ontkalker voor Illy

Op voorraad - Volgende dag geleverd!

Met de vloeibare ontkalker voor Illy wordt uw apparaat weer grondig ontkalkt. Kalk verkort de levensduur van uw koffiemachine en veranderd de smaak en temperatuur van uw kop koffie. Ontkalkt uw machine daarom tijdig.

Wissen

Gratis verzenden bij alle bestellingen > € 25

  • Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.
  • Uitstekende klantenservice voor eventuele hulp achteraf.

Keurmerk

Beschrijving

Kalk kan voor veel problemen zorgen in uw koffiemachine. Het is daarom belangrijk om regelmatig te ontkalken. Met de vloeibare ontkalker voor Illy verwijderd u de kalk al snel en gemakkelijk. Naast het ontkalken is het ook belangrijk dat u de machine regelmatig reinigt. Ontkalkingsproducten zijn niet bedoeld om uw koffiemachine te reinigen. Hiervoor heeft u ook reinigingstabletten voor Illy nodig.

De Illy koffiemachine ontkalken?

Kalk is de rede dat een koffiemachine ontkalkt moet worden. Kraanwater gebruik je om koffie te zetten. In dit kraanwater zitten mineralen die tijdens het koffie zetten in uw machine achterblijven. Deze afzetting van mineralen worden samen kalk genoemd. Kalk kan zich ophopen op de elementen in uw machine en ervoor zorgen dat uw machine niet meer naar behoren functioneert. Het kan zelfs uw machine permanent beschadigen en daardoor de levensduur van het apparaat verkorten.

De hoeveelheid kalk die zich vormt op de machine is ook afhankelijk van de hardheid van het water en van hoe vaak u de machine gebruikt. Gemiddeld wordt een koffiemachine maandelijks ontkalkt. Maar veel machines geven dit tegenwoordig zelf aan wanneer het weer tijd is om te ontkalken.

Als er teveel kalk ophoopt dan krijgt de machine moeite om het water te verwarmen en het water rond te pompen. Hierdoor warmt het water niet goed op en komt uw koffie lauw uit de machine. Daarnaast zal de kalk ook afzetten in uw kop koffie waardoor de koffie een nare smaak krijgt. Het is dus belangrijk om uw machine vrij te houden van kalk.

In de gebruikershandleiding van uw Illy staat beschreven hoe het ontkalken voor uw machine werkt. Hier staat ook vernoemd of u beter vloeibare ontkalker of ontkalkingstabletten voor Illy kunt gebruiken.

Het Ontkalkingsproces

Raadpleeg voor het ontkalken van uw machine altijd de handleiding van uw koffiemachine

  1. Leeg het waterreservoir
  2. Vul het reservoir met 125 ml ontkalker en 500 ml water.
  3. Start het ontkalkingsprogramma van uw koffiemachine en volg de instructies van de fabrikant. Heeft uw koffiemachine geen ontkalkingsprogramma? Laat de ontkalker met het water dan door de machine lopen en laat dit 10-15 minuten intrekken. Spoel het apparaat daarna grondig door met 1-2 volle water reservoirs aan schoon water.
  4. De ontkalker heeft een kleurenindicator. Is de ontkalkingskracht van de vloeistof uitgewerkt? Dan krijgt de vloeistof een gele kleur.

Vandaag besteld, morgen in huis

De vloeibare ontkalker wordt verstuurd via pakketten. Zodra uw bestelling verzonden is krijgt u een track and trace code via de e-mail. Bestelt u vandaag voor vier uur, dan heeft u de ontkalker morgen al in huis hebben. Wij doen onze uiterste best om het onderhoud van uw koffiemachine zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dus mocht u vragen hebben over de vloeibare ontkalker, neem dan vooral contact met onze klantenservice op. Dan gaan we kijken hoe we u zo goed mogelijk verder kunnen helpen.