Vloeibare ontkalker voor Dolce Gusto

Vloeibare ontkalker voor Dolce Gusto

Op voorraad - Volgende dag geleverd!

Met de vloeibare ontkalker voor Dolce Gusto maakt u snel uw koffiezetapparaat vrij van kalkaanslag. De vloeistof trekt snel in en is gemakkelijk in gebruik. Geniet snel weer van een smakelijke en warme kop koffie.

Wissen

Gratis verzenden bij alle bestellingen > € 25

  • Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.
  • Uitstekende klantenservice voor eventuele hulp achteraf.

Keurmerk

Beschrijving

Uw Dolce Gusto moet, net als elke andere machine, goed onderhouden worden. Kalkaanslag kan uw machine ernstig aantasten en de levensduur zelfs verkorten. Kalkaanslag hoopt zich namelijk op in de leidingen en op de elementen in uw machine. Waardoor uw machine steeds harder moet gaan werken om uw kop koffie te zetten. Het is daarom aan te raden om maandelijks uw machine te ontkalken, of vaker wanneer de machine en het gebruik hier om vraagt. Er zijn ook ontkalkingstabletten voor Dolce Gusto verkrijgbaar, deze werken hetzelfde als de vloeibare ontkalker, alleen lost u eerst de tablet op in water voor het gebruik.

Dolce Gusto ontkalken

De mineralen uit het water blijven in uw machine achter tijdens het zetten van een kop koffie. Deze mineralen vormen een hoop en hechten zich aan de elementen in uw machine. Dit wordt kalkaanslag genoemd. Hoopt de kalk teveel op dan beschadigd dit uw machine en wordt de kwaliteit van uw kop koffie aanzienlijk verminderd. Zo veranderd de temperatuur van uw koffie naar een lekker warme kop, naar een lauwe kop met nare nasmaak van de kalk.

In de gebruikershandleiding van uw Jura staat beschreven hoe het ontkalken voor uw machine werkt. Hier staat ook vernoemd of u beter vloeibare ontkalker of ontkalkingstabletten voor Dolce Gusto kunt gebruiken.

Het Ontkalkingsproces

Raadpleeg voor het ontkalken van uw machine altijd de handleiding van uw koffiemachine

  1. Leeg het waterreservoir
  2. Vul het reservoir met 125 ml ontkalker en 500 ml water.
  3. Start het ontkalkingsprogramma van uw koffiemachine en volg de instructies van de fabrikant. Heeft uw koffiemachine geen ontkalkingsprogramma? Laat de ontkalker met het water dan door de machine lopen en laat dit 10-15 minuten intrekken. Spoel het apparaat daarna grondig door met 1-2 volle water reservoirs aan schoon water.
  4. De ontkalker heeft een kleurenindicator. Is de ontkalkingskracht van de vloeistof uitgewerkt? Dan krijgt de vloeistof een gele kleur.

Vandaag besteld, morgen in huis

De vloeibare ontkalker wordt verstuurd via pakketten. Zodra uw bestelling verzonden is krijgt u een track and trace code via de e-mail. Bestelt u vandaag voor vier uur, dan heeft u de ontkalker morgen al in huis hebben. Wij doen onze uiterste best om het onderhoud van uw koffiemachine zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dus mocht u vragen hebben over de vloeibare ontkalker, neem dan vooral contact met onze klantenservice op. Dan gaan we kijken hoe we u zo goed mogelijk verder kunnen helpen.