Krups ontkalken

Uw Krups volautomaat koffiemachine ontkalken

Het ontkalken van uw koffiemachine is iets dat regelmatig terugkomt. Het is dan ook belangrijk om tijdig te doen. De Krups volautomaat koffiemachine ontkalken is gemakkelijk zelf te doen. Dit geldt overigens ook voor de andere Krups koffiemachines zoals de Krups Dolce Gusto.

Waarom het ontkalken zo belangrijk is, hoe u dit het beste doet en welke producten u moet gebruiken? Wij zetten het graag voor u op een rijtje!

 

Waarom is ontkalken zo belangrijk?

De Krups volautomaat koffiemachine ontkalken is nodig omdat kalk voor veel ellende kan zorgen. Kalkaanslag ontstaat door de mineralen en zouten die in het water zitten. Deze zetten zich af op de elementen in uw koffiemachine. Denk hierbij aan het leidingsysteem en aan het verwarmingselement van het apparaat. Door deze kalkaanslag wordt warmte niet goed meer doorgegeven en raakt de machine verstopt, waardoor de kwaliteit van uw kopje koffie ernstig aangetast wordt.

De gevolgen hiervan zijn een bittere kop koffie zonder crema laag. De koffie is lauw in plaats van warm en wordt vaak ook niet goed meer gevuld, met een half kopje als resultaat. Dit wilt u natuurlijk niet! Daarom is het noodzakelijk om de machine tijdig te onderhouden en de ontkalkingsbeurt uit te voeren zodra de machine hier om vraagt.

 

Wanneer moet ik de Krups volautomaat koffiemachine ontkalken?

Hoe vaak en wanneer u de Krups koffieautomaat moet ontkalken is afhankelijk van het type machine dat u heeft, of deze machine waterfilters gebruikt, hoe hard het water is en de frequentie waarmee u koffie zet. Bij machines waar gebruik wordt gemaakt van een waterfilter is dit bij normaal gebruik meestal één keer in de vier maanden. Dit is vaak het geval bij de Krups volautomaat koffiemachines. Bij machines zonder waterfilter is dit gemiddeld één keer per maan. Dit is vaak het geval bij de koffiemachines die gebruik maken van koffiecups.

Veel koffiemachines geven tegenwoordig zelf aan wanneer ze ontkalkt moeten worden. Geeft uw machine dit niet zelf aan? Ga er dan vanuit dat u de machine elke maand moet ontkalken. Zo weet u zeker dat de kalkaanslag geen grote problemen kan veroorzaken.

 

Het ontkalken in een aantal stappen uitgelegd

Hoe u de Krups koffiemachine ontkalkt is geheel afhankelijk van welk type Krups machine u heeft. Zo heeft de Krups Dolce Gusto ontkalken een ander stappenplan dan wanneer u een volautomaat heeft. Hetzelfde geld voor de Krups Nespresso ontkalken. Deze machine heeft ook weer zijn eigen stappenplan. Het is daarom het gemakkelijkste om de handleiding van uw koffiemachine er even bij te pakken. Hier staat namelijk stap voor stap in beschreven welke stappen u moet ondernemen om de machine weer kalkvrij te maken.

Over het algemeen komt het erop neer dat u het ontkalkingsmiddel oplost in water. Vervolgens start u het ontkalkingsprogramma van de machine en loopt u dit proces geheel door. U vangt het ontkalkingsmengsel weer op in een kan door deze onder de koffietuit te plaatsen. Zodra het hele ontkalkingsproces is afgerond spoelt u het waterreservoir en de andere losse onderdelen goed uit met vers water. U kunt daarna weer genieten van een warm en lekker kopje koffie.

 

Moet de machine ook gereinigd worden?

Het is afhankelijk van welke Krups koffiemachine u heeft of deze ontkalkt moet worden. Over het algemeen geld het volgende: heeft uw koffiemachine een zetgroep? Dan dient deze ook regelmatig gereinigd te worden. Heeft u een koffiecups machine zoals bijvoorbeeld de Krups Dolce Gusto, dan hoeft deze alleen ontkalkt te worden en niet gereinigd.

Moet uw Krups koffiemachine wel gereinigd worden? Dan kunt u dit het beste doen met de reinigingstabletten voor Krups.

 

Ontkalkingstabletten voor de Krups volautomaat koffiemachine

Op koffie-tabletten.nl vindt u alle artikelen, zowel ontkalkingstabletten als vloeibare ontkalker, die u nodig heeft voor het reinigen en ontkalken van uw Krups koffieautomaat. De producten worden allemaal in setjes verkocht en worden dezelfde werkdag nog verzonden wanneer u voor 16:00 uur besteld. Heeft u nog een setje nodig? Bestel ze dan nu direct op koffie-tabletten.nl.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€25

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.

Uitstekende klantenservice

Wij helpen u graag bij eventuele problemen met de tabletten.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, Paypal of Creditcard.