Vloeibare ontkalker voor Bosch

Vloeibare ontkalker voor Bosch

Op voorraad - Volgende dag geleverd!

Vloeibare ontkalker voor Bosch ontkalkt uw koffiemachine met gemak. U lost de ontkalker op in water en start de ontkalkingsprocedure. Zo kunt u snel weer genieten van een warme en smaakvolle kop koffie.

Wissen

Gratis verzenden bij alle bestellingen > € 25

  • Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.
  • Uitstekende klantenservice voor eventuele hulp achteraf.

Keurmerk

Beschrijving

Een kalkvrije machine zorgt ervoor dat uw koffie lekker warm gezet wordt en dat de smaak van de koffie behouden wordt. Kalk hoopt zich op in de machine. Door deze ophoping krijgt de machine meer moeite met het zetten van koffie. De machine verbruikt meer energie, de koffie smaakt anders en is niet meer zo warm.

Moet uw machine ook gereinigd worden? Ontkalkingsproducten zijn niet bedoeld om uw koffiemachine te reinigen. Hiervoor heeft u ook reinigingstabletten voor Bosch nodig.

Waarom moet een koffiemachine ontkalkt worden?

Water wordt gebruikt om een kop koffie te zetten, dit water bevat verschillende mineralen. Deze mineralen blijven tijdens het zetten van een kop koffie achter in de machine. Deze mineralen hopen zich op en vormen samen kalk. Kalk verkort de levensduur van uw machine. Onderdelen verkalken en krijgen meer moeite om hun werk goed te doen. Zo merkt u dat de koffie minder warm wordt, de smaak van de koffie veranderd en de machine meer stroom verbruikt omdat deze harder moet werken.

Daarom is het van belang om de machine regelmatig te ontkalken en te reinigen. Het ontkalken wordt gemiddeld één keer per maand gedaan. Uiteraard is dit ook afhankelijk van hoe vaak u de machine gebruikt en wat de hardheid van het water is. Hoe hoger de waterhardheid hoe meer mineralen er in het water zitten, en hoe meer kalkvorming er ontstaat. In de handleiding van uw Bosch koffiemachine staat beschreven hoe het ontkalken voor uw machine werkt. Hierin staat ook beschreven of u beter ontkalkingstabletten voor Bosch of vloeibare ontkalker kunt gebruiken.

Het Ontkalkingsproces

Raadpleeg voor het ontkalken van uw machine altijd de handleiding van uw koffiemachine

  1. Leeg het waterreservoir
  2. Vul het reservoir met 125 ml ontkalker en 500 ml water.
  3. Start het ontkalkingsprogramma van uw koffiemachine en volg de instructies van de fabrikant. Heeft uw koffiemachine geen ontkalkingsprogramma? Laat de ontkalker met het water dan door de machine lopen en laat dit 10-15 minuten intrekken. Spoel het apparaat daarna grondig door met 1-2 volle water reservoirs aan schoon water.
  4. De ontkalker heeft een kleurenindicator. Is de ontkalkingskracht van de vloeistof uitgewerkt? Dan krijgt de vloeistof een gele kleur.

Vandaag besteld, morgen in huis

De vloeibare ontkalker wordt verstuurd via pakketten. Zodra uw bestelling verzonden is krijgt u een track and trace code via de e-mail. Bestelt u vandaag voor vier uur, dan heeft u de ontkalker morgen al in huis hebben. Wij doen onze uiterste best om het onderhoud van uw koffiemachine zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dus mocht u vragen hebben over de vloeibare ontkalker, neem dan vooral contact met onze klantenservice op. Dan gaan we kijken hoe we u zo goed mogelijk verder kunnen helpen.