Langer levensduur van uw koffiemachine, zo doe je dat!

14-04-2021 Koffie-tabletten.nl

Wist jij dat Nederlanders één van de grootste koffiedrinkers ter wereld zijn? De reden hiervan is nog niet helemaal duidelijk, behalve dat de meeste het gewoonweg heerlijk vinden. Maar Nederlanders zijn ook kritisch en vinden het belangrijk dat de kwaliteit van koffie goed is.

Wij houden dus van goede koffie. De basis van ‘goede’ koffie is de koffiemachine. En een koffiemachine die kwaliteitskoffie produceert mag best wat kosten. Maar hoe lang is de levensduur van een koffiemachine gemiddeld? En wat zijn aspecten die dit beïnvloeden?

Individuele gebruikers doen vaak langer over hun koffieautomaat dan bedrijven, ongeacht het merk. Als we kijken naar bedrijven, dan is de gebruiksduur gemiddeld vijf jaar. Dit is echter een gemiddelde. Als we kijken naar mensen die hun koffiemachine met regelmaat reinigen, zien we geleidelijk een stijging van het levensduur.

Een koffiemachine heeft verzorging nodig, omdat het apparaat nogal wat te verduren heeft. In veel gevallen is het ook zo: hoe vaker er koffie wordt geproduceerd, hoe eerder de koffiemachine toe is aan een reiniging. Het is dus duidelijk dat onderhoud van een koffiemachine zeer belangrijk is. Hierbij is het ontkalken en reinigen met de juiste middelen het meest essentieel. Ik zal uitleggen hoe, wanneer en met welke middelen dit het best gedaan kan worden.

Ontkalkingstabletten

Zoals je vast al weet, ontstaat er kalk in de koffiemachine, doordat water een hoog kalkgehalte heeft. Dit is in eerste instantie niet een ramp. Wanneer het wél een ramp wordt, is wanneer de machine zelden/niet wordt ontkalkt. Op een gegeven moment stapelt de kalk zich op, wordt het schadelijk en kan dit de levensduur van de koffiemachine terugdringen. Hiernaast heeft dit ook invloed op de smaak van de koffie. Wanneer je in ieder geval één keer per maand onze ontkalkingstabletten gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over de eerdergenoemde consequenties.

Let op: ontkalkingstabletten hebben geen reinigende effect. Ze zijn er enkel voor het verwijderen van de kalk in uw koffiemachine. Voor het reinigen van uw koffiemachine, hebben wij reinigingstabletten beschikbaar.

Reinigingstabletten

Na het ontkalken is een reiniging van uw koffiemachine ook hoognodig. En hierna is het dan ook echt even klaar hoor! Naast de kalkaanslag, kan er na verloop van tijd ook oliën en vetten zich nestelen in de machine. Deze oliën en vetten komen voort uit de koffiebonen. Ook de olie- en vetaanslag kan de kwaliteit van uw koffie aantasten. Dus heel belangrijk: zorg ervoor dat je na het ontkalken ook de machine reinigt. Zo kan je weer een maand optimaal genieten van heerlijke koffie.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€25

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende dag geleverd.

Uitstekende klantenservice

Wij helpen u graag bij eventuele problemen met de tabletten.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, Paypal of Creditcard.